Βρείτε μας!

Καιρός

Συνταγές μέρος β: Ριζότο

Από τις αγαπημένες γεύσεις του Γκαζοχωρίου. Ένα πιάτο που πολλοί προτιμούν.

Πώς παρασκευάζεται από το μάγειρά μας τον Χαρίλαο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε πιπεριές πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες, κρεμμύδι, σκόρδο, άνιθο, τα μανιτάρια  ψιλοκομένα και ελαιόλαδο. Μόλις καραμελώσουν ρίχνουμε και τις γαρίδες και σωτάρουμε για ένα λεπτό περίπου. Σβήνουμε με λευκό αρετσίνωτο κρασί και προσθέτουμε χυμό από λεμόνι μαζί με λίγο νερό.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο περασμένο στον τρίφτη, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε νερό σταδιακά. Θέλει περίπου 10 με 11 λεπτά να γίνει το ριζότο μας. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε μια κουταλιά φυτίνη και ανακατεύουμε καλά.

Είμαστε έτοιμοι. Καλή μας όρεξη!!!

Υλικά:

Γαρίδες (4-5 το άτομο)

Ρύζι Αρμπόριο( το καλύτερο για ριζότο)

πιπεριές κόκκινες και πράσινες

σκόρδο

κρεμμύδι

άνιθος

μανιτάρια

αρακάς

καρότο

σταφίδες

κουκουνάρια

αλάτι

πιπέρι

 

Comments are closed.