Βρείτε μας!

Καιρός

Συνταγή της εβδομάδας : Μπορανα

Κλασσική, παραδοσιακή συνταγή της Α:νατολής από τις αγαπημένες γεύσεις στο Γκαζοχώρι μας

ΥΛΙΚΑ

Μελιντζάνες

Πιπεριές πράσινες και κόκκινες

Ντομάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

Ρίγανη

Μαϊντανός

Για τη σως γιουρτιού υλικά: Γιαούρτι στραγγιστό, γάλα, σκόρδο, αλάτι ακι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιντζάνες σε κύβους και τις τηγανίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν τα περιττά λάδια. Κόβουμε τις πιπεριές, λίγο χοντροκομμένες, και τις ντομάτες κυδωνάτες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε και τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι (λευκό) την πάπρικα και τη ρίγανη. Αφήνουμε για άλλα δυο τρία λεπτά την κατσαρόλα στο μάτι. Σουρώνουμε σε ένα ταψί τις μελιντζάνες και αφούσ τεγνώσουν ρίχνουμε από πάνω το μίγμα με τις πιπεριές και τις ντομάτες καθώς και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω τη σος γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίροντας το πιάτο τρίβουμε από πάνω φέτα ή ξινομυζήθρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ 750 γραμμάρια γιούρτι στραγγιστό, λίγο σκόρδο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, 250 γραμμάρια γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Comments are closed.