Βρείτε μας!

Καιρός

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Βάζουμε σε μια μπασίνα τον κιμά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη, ψωμί, αλάτι, πιπέρι, κίμινο τριμένο, αυγά και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο χωρίς σάλτσα.( Αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε αλλά πιο υγειινά είναι στον φούρνο).

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο, πιπεριές πράσινες και κόκκινες. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε μια κουταλιά πελτέ. κονκασέ ψιλοκομμένο, καρότο τριμένο, ψιλοκομμένο σέλινο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κίμινο, δαφνόφυλλα και λίγο νερό. Τα αφηνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί που έχουμε τα σουτζουκάκια. Τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!!!

ΥΛΙΚΑ

κιμάς 1 κιλό περίπου

 κρεμμύδια 2 μέτρια

μαϊντανός 1 ματσάκι

ρ’ιγανη

ψωμί 200 γραμ

αυγά 4

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ελαιόλαδο

κρεμμύδι

σκόρδο

πιπεριές πράσινες και κόκκινες

κρασί

 πελτές

κονκασέ

καρότα

 σ’ελινο

 μαϊντανός

κίμινο

δαφνόφυλλα

αλάτι

πιπέρι

Comments are closed.